RYAN YASIN

kinderkleding

De jonge onderzoeker van vierentwintig jaar Ryan Yasin heeft onderzoek gedaan hiernaar en denkt de ideale oplossing te hebben. Namelijk de kinderkleding die automatisch dus je hoeft er niks extra’s voor te doen meegroeit met je kind. Hij vertelt dat hij een speciaal soort materiaal heeft ontworpen dat zich kan verstellen naar zes verschillende maten. Zo voorkom je iedere keer nieuwe kleding te kopen en al helemaal wanneer je kleintje een groeispurt doormaakt. Ryan Yasin heeft voor zijn ontwerp van de kinderkleding ook een prijs gewonnen namelijk de James Dyson award. Dit is een award die is vernoemd naar de ontwerper James Dyson.

Het idee is ontstaan toen Ryan Yasin het probleem zag bij zijn eigen kleine neefje. Hij had net leuke kinderkleding gekocht voor hem die als snel weer te klein bleken te zijn. Hij vond dit heel frustrerend en realiseerde vooral voor zijn zus heel kostbaar zou gaan worden of al kostbaar was op dat moment. Daarom is hij het onderzoek gestart en kwam er al snel achter dat je als ouder zijnde al snel 2000 euro kwijt bent voor je kind drie jaar oud is. Daarnaast is het natuurlijk ook erg slecht voor het milieu wanneer je zoveel kleding telkens moet aanschaffen. Hoe langer de jonge kinderen met hun kinderkleding kunnen doen des te beter.

Ryan Yasin is vroeger begonnen in de bouwkunde waar hij veel kennis van stoffen en materialen heeft opgedaan maar kinderkleding stof is natuurlijk wel weer net wat anders. Hij wist echter wel dat sommige stoffen groter kunnen worden zodra je eraan trekt, dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij rubber of katoen waarbij het product alleen maar dunner en slechter van kwaliteit wordt wanneer je eraan trekt. Hij is daarom aan de slag gegaan met synthetische stoffen te gaan bewerken zodat die waterdicht en ook kreukvrij blijven terwijl ze kunnen oprekken. Daarvan is hij een kinderkledingstuk gaan ontwerpen en testen. Dit testte hij uit op zijn neefje en nichtje. De kinderen waren heel blij en dit werd een extra grote stimulans om zijn idee verder te gaan ontwikkelen. Veel webshops hebben deze stof kinderkleding overgenomen. 

De kinder kledinglijn heeft hij de naam petit pli genoemd en wordt op dit moment nog verder ontwikkeld voordat je het terug zult zien op de markt. Het is nog niet duidelijk wanneer hij de kleding op de markt gaat brengen in bijvoorbeeld Nederland en het dus in de winkels komt te liggen. Wel is er sprake van een deal met het online blackjack platform blackjackgids.com. Momenteel weten wij hier nog niet genoeg over om over te plaatsen.

Terug naar Home.